15 april 2013

Spinazieschotel met aardappelpuree en ei

4 personen    60 min
door Edwin 


  • 1 kg spinazie
  • 50 g boter
  • zout
  • nootmuskaat
  • 6 in plakjes gesneden, hardgekookte eieren
  • aardappelpuree van 500 g aardappelen
  • 100 g in plakjes gesneden ontbijtspek
  • 74 g geraspte kaas

Was de spinazie en kook hem met het aanhangende vocht in ca. 7 minuten gaar. Laat de spinazie goed uitlekken en hak hem daarna fijn. Roer de boter door de spinazie en maak de groente op smaak met wat zout en nootmuskaat.
Beboter een ovenvaste schaal en doe hier de helft van de spinazie in. Bedek de spinazie met de plakjes ei. Doe de rest van de spinazie in de schaal en leg daar bovenop de aardappelpuree
Bak het ontbijtspek knapperig in een koekenpan, verkruimel het gebakken spek en verdeel de kruimels over de aardappelpuree.
Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas
Bak de spinazieschotel ca. 30 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot alles door en door warm is en het gerecht een mooi bruin korstje heeft gekregen.
 Lekker met komkommer en kerstomaatjes

Geen opmerkingen: