- 900 gr aardappelen
- 300 gr spinazie (vers)
- 2 vleestomaten
- 150 gr gesneden ontbijtspek
- 150 ml melk
- 1 zakje basilicum (vers) (ca. 4 takjes)
- 1 zakje pijnboompitten (65 gr)
- 1/2 potje gedroogde tomaatjes (zonder olie)
- peper
Spinazie wassen, laten uitlekken en grof snijden. Tomaten wassen,
in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes
snijden.
In droge koekenpan plakjes spek in 6 minuten knapperig bakken.
Mix in keukenmachine of met staafmixer basilicum, pijnboompitten en
gedroogde tomaatjes tot een smeuïge pesto. Voeg desnoods een beetje
olie uit het potje tomaatjes toe. Deze hoeveelheid pesto is teveel voor
dit recept. Begin met de helft van deze hoeveelheid te gebruiken en voeg
naar smaak meer toe.
Melk verwarmen. Aardappelen afgieten en fijnstampen. Met melk en
pesto een gladde puree maken. Spinazie en tomaat door puree roeren,
ca. 3 minuten door en door verwarmen en geheel met peper op smaak
brengen.
Stamppot over vier borden verdelen en spek erop leggen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten