- 1 kg aardappelen
- 150 ml melk
- 25 gr boter
- zout, peper en nootmuskaat
- 340 gr uitgelekte zoetzure zilveruitjes
- 100 gr rozijnen
- 250 ml sinaasappelsap
- 4 dikke plakken ham van elk 100 gr
- 25 gr boter
- 400 gr fijn gesneden andijvie
- 1 el mosterd
Hak de zilveruitjes grof (eventueel kort in een keukenmachine).
Breng in een pan de zilveruitjes met de rozijnen en het sinaasappelsap
aan de kook en laat dit 15 min. zachtjes koken tot het vocht bijna
verdampt is. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat de
compote afkoelen tot lauw.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ham op matig vuur in 4-6 min. mooi bruin.
Schep de andijvie in gedeelten door de puree en verwarm de stamppot
op zacht vuur totdat de andijvie begint de slinken. Breng op smaak met
de mosterd.
Schep de andijviestamppot op warme borden en leg de plakken ham erop. Zet op elk bord een schaaltje compote.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten