18 april 2013

Stamppot met geroosterde hutspotgroente

4 personen    45 min
toegevoegd door Alyt
bron: Allerhande
  • 1 zak hutspotgroenten (1 kg)
  • 4 el wokolie
  • 3 tl sambal badjak
  • 1 kg aardappelen
  • 150 ml melk
  • 25 gr boter
  • zout, peper en nootmuskaat
  • 150 gr ongezouten cashewnoten
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 zakje grof gesneden koriander
Verwarm de over voor op 225° C. Meng de hutspotgroenten in een braadslede met de wokolie, de sambal en zout en peper naar smaak. Rooster in 25-30 min. gaar.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Breng in een pan een laag van 4 cm water met 1/2 tl zout aan de kook met de aardappelen. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg melk toe tot het een fijne, smeuïge puree wordt. Voeg de boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend tot de boter is gesmolten. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en meng er gemalen koriander en zout naar smaak door.
Meng de geroosterde hutspotgroenten met de helft van de cashewnoten en de verse koriander door de aardappelpuree. Strooi op het bord de rest van de cashewnoten erover.
Mijn variatie:
Ik voeg na een kwartier de cashewnoten toe aan het groentemengsel in de oven.
Ik maak de stamppot op smaak met de gemalen koriander en gebruik geen verse koriander.

Geen opmerkingen: