- 1 zak hutspotgroenten (1 kg)
- 4 el wokolie
- 3 tl sambal badjak
- 1 kg aardappelen
- 150 ml melk
- 25 gr boter
- zout, peper en nootmuskaat
- 150 gr ongezouten cashewnoten
- 1 tl gemalen koriander
- 1 zakje grof gesneden koriander
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Breng in een pan
een laag van 4 cm water met 1/2 tl zout aan de kook met de aardappelen.
Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Verwarm de melk. Giet de
aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg melk toe tot
het een fijne, smeuïge puree wordt. Voeg de boter toe. Zet de pan weer
op het vuur en verwarm de puree al roerend tot de boter is gesmolten.
Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en meng er gemalen koriander en zout naar smaak door.
Meng de geroosterde hutspotgroenten met de helft van de cashewnoten
en de verse koriander door de aardappelpuree. Strooi op het bord de rest
van de cashewnoten erover.
Mijn variatie:
Ik voeg na een kwartier de cashewnoten toe aan het groentemengsel in de oven.
Ik maak de stamppot op smaak met de gemalen koriander en gebruik geen verse koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten