18 april 2013

Stoofpot van aardappels, sperziebonen en varkensvlees

4 personen    90 minuten
toegevoegd door Alyt
  • 100 g doorregen spekblokjes
  • 300 g varkenspoulet 
  • zout, peper
  • 3 tl mosterd
  • olie of boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 dl vleesbouillon
  • 600 g sperziebonen, gepunt en in kleine stukjes 
  • 700 g aardappelen, geschild en in kleine blokje
  • 250 g champignons, schoongemaakt en gehalveerd
Bestrooi het varkensvlees met zout en peper en wrijf in met de mosterd.
Verwarm olie of boter in een braadpan en bak het spek daarin uit. Voeg het varkensvlees toe en bak het rondom bruin
Voeg de ui toe en bak even mee.
Voeg de bouillon toe.
Leg de sperziebonen op het vlees in de pan, daarna de champignons en leg de blokjes aardappel daar weer bovenop.
Laat de schotel ca. 1 uur pruttelen tot alle ingrediënten gaar zijn.

Geen opmerkingen: