18 april 2013

Thaise kippensoep met kastanjechampignons

4 personen    30 minuten
toegevoegd door Alyt
bron: Allerhande
  • 1 rood pepertje, zaadlijsten verwijderd
  • 3 cm verse gember, geschild
  • 1 rode ui, in ringen
  • 5 kippenbouillontabletten
  • 1 schaal kipdijfilet (320 gr, AH puur&eerlijk biologisch), in reepjes
  • 1 schaal kastanjechampignons (250 gr), in kwarten
  • 2 el Thaise vissaus (flesje 250 ml)
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 pak eiermie (à 250 gr)
  • 1 limoen, schoongeboend
  • 1 blikje minimaïskolfjes (425 gr), in reepjes
  • 1 bakje taugé (125 gr)
Snijd de peper in reepjes en rasp de gember fijn.
Breng in een soeppan 2 1/2 liter water aan de kook met de peper, gember, ui en bouillontabletten. Laat 10 minuten op laag vuur koken.
Voeg de kip, champignons, vissaus en suiker toe en kook nog 3 minuten.
Doe de mie erbij en kook nog 3 minuten.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Voeg rasp, sap en de maïskolfjes toe en laat 1 minuut koken.
Doe de taugé erbij en verdeel de soep over 4 kommen.

Lekker met koriander.

I.p.v. maïskolfjes kun je ook maïskorrels gebruiken.

Geen opmerkingen: