4 personen 30 minuten
toegevoegd door Alyt
bron: Allerhande
Breng in een soeppan 2 1/2 liter water aan de kook met de peper, gember, ui en bouillontabletten. Laat 10 minuten op laag vuur koken.
Voeg de kip, champignons, vissaus en suiker toe en kook nog 3 minuten.
Doe de mie erbij en kook nog 3 minuten.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Voeg rasp, sap en de maïskolfjes toe en laat 1 minuut koken.
Doe de taugé erbij en verdeel de soep over 4 kommen.
Lekker met koriander.
I.p.v. maïskolfjes kun je ook maïskorrels gebruiken.
toegevoegd door Alyt
bron: Allerhande
- 1 rood pepertje, zaadlijsten verwijderd
- 3 cm verse gember, geschild
- 1 rode ui, in ringen
- 5 kippenbouillontabletten
- 1 schaal kipdijfilet (320 gr, AH puur&eerlijk biologisch), in reepjes
- 1 schaal kastanjechampignons (250 gr), in kwarten
- 2 el Thaise vissaus (flesje 250 ml)
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
- 1/2 pak eiermie (à 250 gr)
- 1 limoen, schoongeboend
- 1 blikje minimaïskolfjes (425 gr), in reepjes
- 1 bakje taugé (125 gr)
Breng in een soeppan 2 1/2 liter water aan de kook met de peper, gember, ui en bouillontabletten. Laat 10 minuten op laag vuur koken.
Voeg de kip, champignons, vissaus en suiker toe en kook nog 3 minuten.
Doe de mie erbij en kook nog 3 minuten.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Voeg rasp, sap en de maïskolfjes toe en laat 1 minuut koken.
Doe de taugé erbij en verdeel de soep over 4 kommen.
Lekker met koriander.
I.p.v. maïskolfjes kun je ook maïskorrels gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten