15 april 2013

Walnotentaart

12 personen    45 min
door Jacob


  • 100 gr bloem
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • klein beetje zout
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 eieren gesplitst in dooiers en eiwitten
  • 200 gr boter
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 150 gr walnoten
  • springvorm

Oven voorverwarmen 175°C
Bloem, bakmeel, bruine basterdsuiker, zout en vanillesuiker in een kom doen en door elkaar mengen.
De eidooiers en de boter (in blokjes) hieraan toevoegen en het geheel dan goed kneden tot een deegbal.
Springvorm invetten en bestuiven met bloem.
2/3 van de deegbal in de springvorm doen. Met de bolle kant van een lepel bij de kanten opstrijken en op de bodem aandrukken.
Walnoten fijnmaken.
Eiwitten stijf kloppen.
Witte basterdsuiker en walnoten door de eiwitten scheppen.
Dit mengsel in de met deeg gevulde springvorm doen.
De rest van het deeg (1/3 deel) uitrollen tot een rond ‘deksel’ en dit op de vulling leggen, aansluitend aan de rand.
Springvorm onder in de oven plaatsen.
Baktijd ongeveer 50 minuten.

Serveren met poedersuiker

Geen opmerkingen: