18 april 2013

Witlof met ham en kaas en mosterpuree

4 personen    55 min
door Alyt


  • 1 kg aardappelen, geschild
  • 6 stronken witlof
  • 2 el grove Zaanse mosterd
  • 25 gr boter
  • 200 ml melk
  • 12 plakken belegen kaas
  • 12 plakken achterham

Verwarm de oven voor op 200° C
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de eventueel verkleurde buitenste bladeren. Snijd de stronken doormidden en haal, indien gewenst, de harde kern uit de gehalveerde stukken. Kook de witlof 3 minuten in een grote pan water met zout en laat uitlekken en afkoelen.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de mosterd, de boter en de melk tot een grove puree. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de puree over een ovenschaal (22 × 28 cm).
Leg de plakken kaas naast elkaar op een snijplank, leg de ham erop en wikkel de witlof erin. Leg de rolletjes naast elkaar op de puree.
Bak de witlof in het midden van de hete oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen: