18 april 2013

Wokschotel met runderreepjes en paksoi

4 personen    20 minuten
toegevoegd door Alyt
bron: Allerhande

  • 1 struik paksoi (ca. 500 gr)
  • 1 rode paprika
  • 3 bosuitjes
  • 2 el wokolie
  • 300 gr runderreepjes
  • Chinese roerbak saus oester & knoflook
  • woknoedels
Paksoi schoonmaken en in reepjes snijden. Het groene gedeelte van de paksoi apart houden.
Paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden.
In een pan water aan de kook brengen voor het koken van de noedels.
In wok olie verhitten en vlees 5 minuten bakken.
Paprika en het witte gedeelte van de paksoi 2 minuten meebakken.
Intussen de woknoedels (hoeveelheid voor 4 personen volgens de aanwijzingen op de verpakking) 2 minuten koken en daarna afgieten.
Het groen van de paksoi en de bosui toevoegen aan het wokmengsel en nog kort mee bakken.
Roer baksaus (hoeveelheid volgens de aanwijzingen op het flesje) door het mengsel roeren.
De gekookte noedels aan het groente/vleesmengsel toevoegen.
Of de noedels op de borden scheppen en het groente/vleesmengsel erover verdelen.

Lekker met cassave kroepoek.

Geen opmerkingen: