18 april 2013

Zoetzure linzen met karbonade

4 personen    55 minuten
toegevoegd door Alyt
  • 400 g linzen
  • zout
  • 3 zoetzure appels
  • 1 el citroensap
  • 1 grote ui
  • 4 ribkarbonades
  • zout, peper
  • 50 g boter
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el droge witte wijn
  • ½ tl suiker
In zeef linzen wassen. In pan met ruim koud water en zout linzen aan de kook brengen en in ± 30 minuten zachtjes gaar koken. In zeef laten uitlekken.
Ui pellen en in ringen snijden.
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden. Besprenkelen met citroensap.
Karbonades inwrijven met zout en peper. In braadpan boter verhitten. Karbonades ± 7 minuten aan elke kant bakken.
Toevoegen: ui, appel, kerrie en desnoods wijn. Dit ± 5 minuten meebakken.
Karbonades uit pan nemen.
Linzen door uimengsel scheppen. Door en door heet laten worden. Op smaak brengen met zout, peper en suiker.

Geen opmerkingen: