10 juni 2013

Kapucijners uit de winterwok

4 personen    30 minuten
toegevoegd door Alyt

  • 2-3 el ketjap manis
  • 1 teentje knoflook
  • 3-4 el olie
  • 250 g hamlapjes/nasivlees
  • 1 gele paprika
  • 1/2 winterwortel
  • 1 ui
  • 1 klein blikje ananasschijven
  • 1 struikje broccoli (ong. 250 g)
  • 1 grote en 1 kleine pot kapucijners (720 en 360 g)
  • 1 bakje spekreepjes (125 g)
  • 2 tl maïzena
Een marinade maken van de ketjap, de knoflook en 1 el olie en er de hamlapjes in blokjes 15 minuten in marineren.
De paprika, wortel en ui in blokjes snijden.
De uitgelekte ananas (sap bewaren!) in blokjes snijden.
De broccoli in roosjes verdelen.
De kapucijners afspoelen en uit laten lekken
De wok heet laten worden en er dan de rest van de olie in verhitten.
De spekreepjes 2 minuten roerbakken. Hierna de hamlapjes (marinade bewaren!) erbij doen en meebakken.
Het vlees uit de pan nemen.
In het bakvet de ui 1 minuut roerbakken, de wortel, broccoli en paprika toevoegen en 4 minuten roerbakken.
Het vlees, de marinade, de ananas en de kapucijners toevoegen en alles al omscheppend heet laten worden.
De maïzena aanmaken met 3 el ananassap door de kapucijners scheppen tot de saus lichtgebonden is.

Geen opmerkingen: