21 oktober 2013

Schelpjes-macaroni met courgette en kwarksaus

4 personen    50 minuten
Toegevoegd door Alyt

  • 300 g schelpjes-macaroni
  • 1 flinke courgette
  • 1 rode paprika
  • 250 g jonge Goudse kaas in blokjes
  • 2 el paneermeel
  • 2 el geraspte oude Goudse kaas
Voor de saus:
  • 40 g boter
  • 50 g bloem
  • 1/4 l groentebouillon van tablet
  • 1/4 l melk
  • 150 g kwark
  • zout, peper
  • 1 el Provençaalse kruiden 
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing. Laat uitlekken.
Snijd de courgette in dunne plakjes met een kaasschaaf. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit voor de saus de boter en roer er de bloem door. Giet er de bouillon en de melk bij en breng de saus aan de kook. Roer de kwark door de saus en breng op smaak met zout, peper en de Provençaalse kruiden.
Beboter een ovenschaal en schep er de helft van de macaroni in. Verdeel daarover de helft van de kaasblokjes. Daarna de helft van de courgette en de paprika. Schenk er de helft van de saus over.
Herhaal dit nog een keer.
Bestrooi de bovenkant met paneermeel en geraspte kaas.
Tot zover kan dit gerecht voorbereid worden.
Zet de schotel 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot de bovenkant krokant en goudbruin is.
Geef er een gemengde salade bij.

Geen opmerkingen: