3 november 2013

Courgettetaart met kip

4 personen    60 minuten
Toegevoegd door Alyt

  • 7 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 courgettes (± 600 g), in plakjes
  • 300 g kipfilet, in smalle reepjes
  • boter of olie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • zout, peper
  • ½ el tijm
  • 1 el citroensap
  • 150 g geraspte oude kaas
  • 10 gevulde olijven, in plakjes
Beboter een ronde quichevorm. Laat het deeg ontdooien en bekleed de quichevorm hiermee.
Verwarm de oven voor op 200°C
Verhit boter of olie in een braadpan en bak de kip in ± 3 minuten rondom bruin. Bak de uien 2 minuten mee.
Voeg de knoflook, courgette, zout, peper, tijm en citroensap toe en bak dit alles 5 minuten mee.
Laat het mengsel op laag vuur nog ± 10 minuten doorbakken tot het vocht verdampt is.
Voeg van het vuur af de geraspte kaas toe.
Schep het courgette mengsel in de met deeg beklede vorm.
Verdeel de olijven erover.
Bak de taart in ongeveer 35 minuten in de oven goudbruin.
Lekker met een frisse sla.






Geen opmerkingen: