21 april 2014

Hartige kaastaart met kerstomaatjes

4 personen    75 minuten
toegevoegd door Alyt
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 4 lente-uitjes
  • 1/2 el boter
  • 100 gram salami (gesneden)
  • 5 takjes peterselie
  • 3 el tijm
  • 4 eieren
  • 1/4 liter slagroom
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 250 gram geraspte oude kaas
  • quichevorm
Laat de bladerdeeg in ca. 10 minuten ontdooien. Bekleed daarna de vorm met de plakjes deeg en druk ze goed aan elkaar.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.
Leg de plakjes salami op het bladerdeeg in de vorm. Verdeel de uiringetjes erover. Knip de peterselie erboven fijn en strooi de tijm erover.
Klop in een kom de eieren los met slagroom, zout, peper en nootmuskaat. Roer de kaas erdoor.
Strijk het eimengsel over de taart uit en verdeel de tomaatjes hierover.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
Serveren met een gemengde sla.

Geen opmerkingen: