21 april 2014

Hongaars gestoofde kip

4 personen    45 minuten
toegevoegd door Alyt
Bron: http://www.ztrdg.nl/recepten/voor-elke-dag/hongaarse-gestoofde-kip/

  • 4 kipfilets
  • 2 el paprikapoeder
  • 25 gram boerenboter
  • 4 el olijfolie
  • 2 zoete witte uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 4 tomaten
  • 4 takjes peterselie
  • 100 ml volle boerenyoghurt
  • peper en zout
  • scheut witte wijn
  • extra nodig: ruime stoofpan
Bestrooi de kipfilets met peper, zout en 1 el paprikapoeder en bak ze in een koekenpan in de boerenboter met 2 el olie bruin.
Doe de kip over in een stoofpan en braad ca. 10 min. met de deksel op de pan.
Snipper de uien en knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij ze in grove stukken. Ontvel de tomaten (vel insnijden en even onderdompelen in kokend water), verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees grof.
Bak de uien met knoflook en paprikastukken enkele minuten. Voeg tomaten toe, bak nog even, voeg de wijn toe en doe alles bij de kip. Breng aan de kook en laat in ca. 30 min. zachtjes gaar stoven.
Was en hak de peterselie en zet apart.
Meng de overige paprikapoeder met de boerenyoghurt, breng op smaak met peper en zout en schep het op het gerecht. Bestrooi het gerecht royaal met peterselie.


Lekker met rijst en gekookte broccoli met geroosterde pijnboompitten of met gekookte aardappels en een frisse gemengde salade met zachte of blokjes halfharde boerengeitenkaas.

Geen opmerkingen: