30 augustus 2014

Blauwe bessen-appelcrumble

8 personen    55 minuten
Toegevoegd door Edwin
Bron: Allerhande
  • 4 friszure appels 
  • 150 gram blauwe bessen
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram rietsuiker
  • 3 eetlepels havermout
  • 1 vanillestokje
  • 150 gram koude boter
  • ovenschaal (rond 26 cm)
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de appels, snijd in blokjes en verdeel ze samen met de bessen over de ovenschaal.
Meng het bakmeel, de suiker en havermout. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Snijd de boter in blokjes. Kneed het merg samen met de boter door het bakmeelmengsel. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot kruimels en verdeel deze over het fruit.
Bak de crumble in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin. Dit gerecht kan warm of koud worden geserveerd.

Lekker met crème fraîche of een bolletje roomijs.

Je kunt de crumble 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.

Geen opmerkingen: