30 augustus 2014

Zomersalade met bladgroenten, blauwe bessen en geitenkaas

8 personen    20 minuten
Toegevoegd door Edwin
Bron: Delicious Magazine
  • 6 witte boterhammen, korsten eraf
  • 1 zak jonge-slamelange, bijv. mesclun (80 g)
  • 75 g waterkers, blad en dunne steeltjes, gewassen
  • 75 g rucola, gewassen
  • 1 bakje alfalfa (100 g)
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 300 g blauwe bessen, gewassen
  • 1 bakje tuinkers 
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl honing
  • 2 el witte wijn azijn
  • 100 ml extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de witte boterhammen diagonaal doormidden en snijd de driehoeken nog eens door in kleinere driehoekjes. Leg ze bij elkaar op een bakblik en rooster ze 8-10 min. in het midden van de oven totdat ze lichtbruin en krokant zijn.
Meng de bladsla, waterkers, rucola en alfalfa in een ruime kom.
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over een grote platte schaal en leg de toast ertussen. Brokkel de zachte geitenkaas er overheen. Bestrooi met blauwe bessen en lepel de dressing er overheen.
Garneer met de tuinkers.

Ook heel lekker als een maaltijdsalade. Vervang dan de boterhammen door stokbrood of ciabatta brood, besmeerd met roomboter, en eet dat bij de salade.

Geen opmerkingen: