21 juni 2015

Aardappel-preischotel met cervelaat

4 personen    30 minuten
toegevoegd door Alyt
bron: Allerhande
  • 1 pakje Mini Cervelaat (200 g)
  • 1/2 zakje bieslook (à 25 g)
  • 5 eieren
  • 4 el olijfolie
  • 1 zak gesneden champignons (200 g)
  • 1 zak aardappelschijfjes (600 g)
  • 1 zak gesneden prei (200 g)
  • 2 zakken veldsla (à 75 g)
  • 3 el sladressing Caesar  
Cervelaatworstjes in de lengte halveren. Bieslook fijnknippen.
Eieren loskloppen met 2 el water, bieslook, zout en peper naar smaak.
3 el olie verhitten in hoge koekenpan (ca. 30 cm doorsnede) met antiaanbaklaag. Hierin champignons ca. 2 min. bakken. Aardappelschijfjes toevoegen en ca. 3 min. al omscheppend meebakken. Prei toevoegen en ca. 3 min. meebakken.
Eimengsel over aardappelmengsel schenken en plakjes worst als waaier hierop leggen. Met spatel alles goed aandrukken. Onderkant van aardappelkoek op matig vuur met deksel op pan in ca. 10 min. goudbruin bakken. Vrijgekomen vocht afgieten. Met behulp van deksel koek keren en rest van olie in pan verhitten; andere zijde van aardappelkoek in ca. 5 min. ook goudbruin bakken.
Veldsla mengen met sladressing. Aardappelkoek in punten snijden en op borden leggen. Sla erbij serveren.


Geen opmerkingen: