30 juli 2015

Salade niçoise (Vlieg's versie)

2 personen    30 minuten
Toegevoegd door Alyt

Dit is onze versie van een salade niçoise
  • 400 g sperziebonen, in kleine stukjes, gekookt in zout en afgekoeld
  • 400 g aardappelen, geschild, in kleine blokjes, gekookt
  • 1 blikje tonijn in olie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode ui, gepeld, in kwarten en daarna in hele dunne schijfjes gesneden
  • cherrytomaatjes, gehalveerd
  • zoete olijven
  • 2 eieren, gekookt, gepeld en gehalveerd
  • mosterd-honing dressing (bv. verse uit de groentekoeling bij AH)
Giet de olie uit het blikje tonijn en meng dit door de gekookte, nog wat warme aardappelen.
Meng alle ingrediënten door elkaar, behalve het ei en de dressing. Garneer de salade met de eieren en sprenkel aan tafel de dressing over de salade. 
Serveer de salade met stokbrood en gezouten roomboter.

Geen opmerkingen: