16 februari 2016

Notenkoek

50 minuten
Toegevoegd door Alyt
  • 250 gr ongebrande noten (amandelen, walnoten, hazelnoten, paranoten)
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el sesamzaad
  • 500 gr zacht gedroogd fruit ( bv. dadels, abrikozen, rozijnen, krenten, cranberries)
  • 50 gr geraspte kokos
  • 1 flinke el gesmolten kokosboter
  • 2 tl vanille (of 1 zakje vanillesuiker)
  • 2 tl kaneel
  • geraspte citroenschil
  • 6 eieren
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de noten en zaden in de keukenmachine en maal tot je een mooie mix hebt van deels de structuur van meel en ook nog stukjes noot erin.
Voeg alle ingrediënten hieraan toe, behalve de eieren. Meng alles goed.
Klop de 6 eieren los en voeg deze samen met de gesmolten kokosboter toe aan het mengsel.
Bekleed een bakblik met bakpapier en doe het mengsel hierin. Druk stevig aan.
Bak de koek ongeveer 35 minuten, waarvan de eerste 20 minuten afgedekt met aluminiumfolie.
Laat de koek afkoelen.
Bewaar de koek in de koelkast.
Plakjes koek kunnen desnoods ingevroren worden.

Geen opmerkingen: