3 april 2016

Pistache worteltaart (Carrotcake)

8-10 personen    90 minuten
Toegevoegd door Alyt
Bron: de Stentor - Koken met Janny (van der Heijden)

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)
  • 1/2 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 3 eieren
  • flinke mespunt nootmuskaat
  • 200 lichtbruine basterdsuiker
  • 150 ml arachideolie
  • 2 tl geraspte sinaasappelschil
  • 350 gr geraspte wortel
  • 75 gr gehakte (gepelde) ongezouten pistachenoten
  • 200 gr roomkaas (monchou)
  • 75 gr poedersuiker
  • geraspte limoenschil
  • ongeveer 25 gr gehakte (gepelde) ongezouten pistachenoten 
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zeef het bakmeel en meng met zout, bakpoeder en specerijen.
Klop in een andere kom eieren los met suiker en sinaasappelschil en schenk er langzaam de olie bij.
Roer dit mengsel zorgvuldig door het meel.
Schep geraspte wortel en gehakte pistaches door het beslag.
Doe het beslag in een goed ingevette ronde springvorm (22 cm) (met bakpapier op de bodem) en strijk glad.
Schuif de vorm op een rooster in de oven en bak in ongeveer 1 uur gaar. Controleer met een satéprikker.
Laat 15 minuten op het rooster uitdampen, neem dan de taart uit de vorm en laat verder op het rooster afkoelen. Dit is belangrijk, want anders wordt de taart heel vochtig. Laat hem niet te lang in de vorm zitten
Maak ondertussen de crème. Meng de roomkaas met de poedersuiker en de geraspte limoenschil tot een gladde crème.
Bestrijk hiermee de afgekoelde taart. Strooi er tenslotte nog wat gehakte pistaches overheen als garnering.


Geen opmerkingen: