5 april 2016

Stamppot paksoi met cranberries

3 personen    30 minuten
Toegevoegd door Alyt
Idee van de Keurslager

  • 600 gr aardappelen
  • 1 grote struik paksoi
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 150 à 200 gr dobbelsteentjes mager rookspek
  • een aantal handjesvol gedroogde cranberries
  • 100 gr Gorgonzola (in stukjes gesneden)
  • beetje melk
  • scheutje olie
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in een bodem water. Giet ze af en prak ze fijn.
Snijd de stronk van de paksoi, haal de bladeren los en was ze. Snijd daarna het witte gedeelte en het groene gedeelte van de paksoi apart van elkaar in stukjes (wit) en in smalle reepjes (groen).
Doe een beetje olie in een wok en bak de dobbelsteentjes spek langzaam uit. Voeg de ui toe en als deze wat gebakken is de witte stukjes van de paksoi.
Voeg, wanneer dit mengsel lekker gebakken is, de cranberries en de reepjes van het paksoiblad toe en warm nog even goed door.
Meng de geprakte aardappelen door het groentemengsel en voeg desnoods een scheutje melk toe om de stamppot wat smeuïger te maken.
Roer tenslotte de stukjes Gorgonzola door de stamppot en laat smelten.

1 opmerking:

Alyt Vlieg zei

Neem ipv roquefort rochebaron. Dat is een milde blauwschimmelkaas.