22 mei 2016

Gemengde groene groenten

4 personen    20 minuten
Toegevoegd door Alyt
Bron: De Stentor, Janny van der Heijden

  • 200 gram sperziebonen (gepunt en in stukjes gesneden)
  • 100 gram peultjes (gepunt en draden verwijderd)
  • zout
  • 150 gram diepvries doperwten
  • 2 flinke eetlepels boter
  • 100 gram jonge spinazieblaadjes (gewassen en goed uitgelekt)
  • versgemalen peper
Breng water met zout aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Kook ze ongeveer 2-3 minuten.
Voeg dan de peultjes en de doperwtjes toe. Breng opnieuw aan de kook en laat de groente beetgaar koken in een paar minuten. Giet af en spoel af met koud water.
Smelt de boter in een wok en voeg de spinazieblaadjes toe. Roerbak de groente tot de blaadjes geslonken zijn.
Voeg dan de sperziebonen, peultjes en doperwten toe aan de spinazie en verwarm nog heel even.
Breng op smaak met zout en peper.

Varieer met haricots verts in plaats van sperziebonen en sugarsnaps in plaats van peultjes.

Geen opmerkingen: