24 januari 2018

Bloemkool couscous met rode bietjes

2 personen    30 minuten
Toegevoegd door Alyt
Bron: Simone's Kitchen

Ingrediënten:

  • flinke hand blanke hazelnoten, fijngehakt
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 zakje rode biet julienne (150 gram) (dit is rauwe rode biet)
  • 2 gekookte bietjes, in blokjes gesneden
  • 400 gram bloemkool, in roosjes gebroken en tot couscous grootte gemalen in de keukenmachine
  • flinke hand rozijnen
  • 2 el peterselie of munt, fijn gesneden
  • desnoods een appel in stukjes


Dressing:
  • citroenrasp van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el hazelnootolie
  • 1 el extra virgin olijfolie
  • 1/2 tl dijon mosterd
  • zeezout en vers gemalen peper
Bak  de ui en de knoflook in de olijfolie. Voeg de julienne rode bietjes toe en bak even mee.
Voeg de gekookte bietjes, bloemkool couscous, rozijnen en fijngehakte hazelnoten toe en bak zo'n 5 minuten.
Klop ondertussen de ingrediënten van de dressing door elkaar en maak op smaak met zout en peper.
Doe het bloemkool rode bieten mengsel in een schaal en laat een beetje afkoelen.
Meng de dressing en de fijngehakte munt of peterselie erdoor.

Deze salade is lauwwarm lekker met een stukje vlees. Afgekoeld is het een lekker lunchgerecht.

Geen opmerkingen: