12 januari 2018

Cranberry Bliss Bars

21 stukken     50 minuten
Toegevoegd door Jiska
Bron: Best of Food Cookbook Nieuw Zeeland


  • 125 gram gesmolten boter
  • 180 gram bruine suiker
  • 1,5 theelepel vanillesuiker
  • 1 ei
  • 130 gram gezeefde bloem
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 75 gram cranberry's 
  • 100 gram witte chocolade, fijngehakt
      Topping
  • 150 gram witte chocolade, fijngehakt
  • 125 gram roomkaas, geprakt
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 150 gram poedersuiker
  • 75 gram cranberry's 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bedek een bakvorm (20x20) met bakpapier.
Doe de gesmolten boter in een kom en voeg de bruine suiker, vanillesuiker en het ei toe.
Roer dit goed door elkaar. Voeg daarna de bloem en de bakpoeder toe en roer goed door.
Tot slot worden de sinaasappelschil, cranberry's en witte chocolade toegevoegd. Doe het mengsel in de bakvorm en strijk het glad. 
Bak 30-35 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen en verwijder dan de bakvorm. 

Maak ondertussen de topping. Smelt de chocolade au-bain-marie. Doe in een kom de roomkaas, vanillesuiker, poedersuiker en de gesmolten chocolade en meng dit tot een glad mengsel. Verdeel deze topping over de afgekoelde koek. Hak de cranberry's in stukjes en verdeel dit over de topping. 
Laat de koek daarna 30 minuten opstijven in de koelkast. Snijd voor serveren in stukjes. 


Geen opmerkingen: