25 januari 2018

Paddestoelenrisotto met courgette en Parmaham

2 personen    30 minuten
Toegevoegd door Alyt
Bron: Koken met Jamie van Ommering


  • 50 gram Parmaham
  • 1 ui
  • 1/2 courgette
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 50 gram Parmezaanse kaas (stuk)
  • 200 gram risotto
  • 600 ml bospaddenstoelenbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 15 gram boter
  • zout en peper
Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes en de champignons in kwarten. Snijd de Parmaham in stukjes.
Breng de bouillon aan de kook.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de risotto toe en roer tot alle korrels glanzen.
Voeg de witte wijn toe en wacht tot deze is opgenomen.
Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst zacht. Voeg steeds wat bouillon toe. Kook de rijst in 20 - 25 minuten gaar.
Voeg na 10 minuten de champignons en courgette toe.
Voeg in de laatste minuut 2/3 van de Parmezaanse kaas en de boter toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
Serveer met de Parmaham en de rest van de kaas.

Geen opmerkingen: