21 februari 2020

Pasta met aubergine, spekjes en walnotentapenade

4 personen    30 minuten

Bron: Silvie's Kitchen


  • 3 el zongedroogde tomaten
  • 3 el walnoten
  • handje platte peterselie
  • 300 gr volkoren penne
  • 200 gr biologische spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 aubergines
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 courgette
  • geraspte gele schil van 1 citroen
  • 1/2 el honing
  • peper, zout
  • geschaafde Parmezaanse kaas
Voor de tapenade hak je de gedroogde tomaten met aanhangende olie, de walnoten en de peterselie fijn. Schep de tapenade in een bakje en zet apart tot gebruik.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Bak de spekjes in een koekenpan knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.Het achtergebleven vet in de pan gebruik je niet meer.
Snijd de aubergines in de lengte in kwarten en snijd deze ook weer in de lengte door. De lange repen snijd je in stukken van 4 cm.
Snijd de ui in dunne halve ringen.
Bak de ui in wat olijfolie en schep uit de pan. 
Zet het vuur hoger en bak in dezelfde pan de aubergine met de tijm bruin en zacht. Schep er de gebakken ui, de gekookte pasta en naar smaak peper en zout door. Zet het vuur uit.

Voor de courgettesalade snijd je de courgette in dunne plakjes. Dat gaat het makkelijkst met een kaasschaaf. Gril of bak de plakjes heel kort (1 minuut) op hoog vuur en schep in een kom. Meng met de citroenrasp en het sap van een 1/2 citroen, 1 el olijfolie en 1 el honing. Zet de salade op tafel.

Schep de pasta op de borden en verdeel er de tapenade over. Wat geschaafde Parmezaan maakt het geheel af. 

Geen opmerkingen: