19 oktober 2021

Pindasaus

Toegevoegd door Alyt

  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl sambal (of meer naar smaak)
  • 300 ml volle kokosmelk
  • 100 gram pindakaas
  • 2 el ketjap manis
Zet een steelpan op middelhoog vuur met wat olie. Doe hier de knoflook, geraspte gember en de sambal in en bak een minuutje aan.
Zet het vuur laag en blus af met de kokosmelk.
Voeg de pindakaas en de ketjap eraan toe. Roer goed door tot het één geheel is en proef of je het op smaak vindt.
Je kunt altijd nog wat sambal toevoegen om de saus pittiger te maken, wat ketjap voor extra pit of een eetlepel pindakaas voor een dikker saus.

De pindasaus is 3 dagen houdbaar in de koelkast, maar je kunt het ook goed invriezen (tot 3 maanden).


Geen opmerkingen: