19 oktober 2021

Woksaus oester knoflook

Toegevoegd door Alyt

  • 2 el uitgeperste knoflook / 4 knoflooktenen
  • 3 el oestersaus / 3 el sojasaus met suiker
  • 2 cm geraspte gember
  • 2 el olie
  • 100 ml kippenbouillon
  • evt. maïzena om de saus te binden 
Snijd de knoflook en de gember zeer fijn.
Warm 2 el olie op in een pannetje en fruit hierin de knoflook en gember tot ze glazig / gaar zijn.
Voeg vervolgens de oestersaus en kippenbouillon toe en breng de saus aan de kook.
Laat ongeveer 5 minuten pruttelen.
Voeg eventueel nog maïzena toe om de saus te binden.
Koud of warm te gebruiken en afgekoeld in de koelkast enkele weken houdbaar.

Als variatie kun je eventueel nog een klein Spaans pepertje toevoegen.

Geen opmerkingen: