7 juni 2019

Nasi / bami kruidenmix

Bron: Lekkere eten met Marlon

1 lepel poeder = 4 lepels gedroogde kruiden (vlokken, snippers) = 12 lepels verse kruiden
1 el = 15 ml
1 tl = 5 ml

De maat in dit recept is lepels. Je kunt zelf kiezen voor eetlepels, desertlepels of theelepels, afhankelijk van de hoeveelheid kruidenmix, die je wilt maken.


  • 2 lepels komijnzaad = djintan
  • 2 lepels kurkuma = koenjit
  • 2 lepels citroengras = sereh
  • 4 lepels laos = galangawortel
  • 4 lepels gemberpoeder = djahé
  • 4 lepels massala kerrie
  • 4 lepels gemalen koriander = ketoembar
  • 4 lepels gedroogde korianderblaadjes of gedroogde peterselieblaadjes
  • 4 lepels knoflookpoeder
  • 4 lepels uienpoeder
  • 4 lepels gedroogde uienvlokken
  • 1/4 lepel chilipoeder of cayennepeper (wees voorzichtig, liever te weinig dan teveel) (cayenne is alleen chilipeper, chilipoeder is een mengsel)
Meng de kruiden en specerijen en bewaar ze in een afgesloten pot.
Strooi bij gebruik eerst voorzichtig een eetlepel in de pan en bepaal na proeven of er nog meer gebruikt kan worden.
Dit kruidenmengsel kan ook gebruikt worden om een saté marinade van te maken.

Geen opmerkingen: