7 juni 2019

Pizzakruiden

Bron: Pizzadeeg maken.nl

Een kruidenmix voor op pizza's gemaakt van gedroogde kruiden.

4 el oregano (of 2 el)
2 el basilicum (of 1 el)
1 el tijm (of 1/2 el)
1 el marjolijn (of 1/2 el)
1 el gedroogde uiensnippers (of 1/2 el of 1/2 tl uienpoeder)
1 el knoflookpoeder (of 1 tl)
1/2 el rozemarijn (of 1 kleine tl)
1/2 el salie (of 1 kleine tl)
1/2 el gemalen venkelzaad (of 1 kleine tl)

Tussen haakjes staat de hoeveelheid voor de helft van de kruiden.
Meng de kruiden goed door elkaar en doe ze in een afsluitbaar, luchtdicht potje. Bewaar de kruiden op een droge en donkere plek.
Voor 1 pizza is ongeveer 1 theelepel van de kruidenmix voldoende.

1 el = 15 ml
1 tl = 5 ml

1 lepel poeder = 4 lepels gedroogde kruiden (vlokken, snippers) = 12 lepels verse kruiden

Geen opmerkingen: