15 januari 2020

Zoete-aardappelstamppot met prei en spekjes

35 minuten    2 personen

Bron: De Stentor / 24Kitchen


  • 400 gram zoete aardappelen (geschild)
  • 350 gram gesneden prei
  • 150 gram spekblokjes
  • 1 appel, in blokjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • nootmuskaat
  • 1 tl gedroogde tijm
Snijd de zoete aardappelen in blokjes. Kook de blokjes in een beetje water tot je er gemakkelijk met een mes in kunt prikken. Dit duurt ongeveer 10 - 15 minuten. Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen fijn.
Verhit een pan op middelhoog vuur zonder boter of olie. Bak de spekjes tot ze lichtbruin zijn. Bak de laatste paar minuten de blokjes appel mee tot die een beetje zacht zijn. Haal daarna de spekjes en de appel uit de pan.
Doe de olijfolie in dezelfde pan, voeg de gesneden prei toe en bak dit tot het glazig is. Voeg de tijm aan het eind tot en bak eventjes mee.
Voeg de prei en een beetje nootmuskaat toe aan de aardappelen en maak desnoods de stamppot iets smeuïger met wat kookvocht.
Bedek de stamppot met de spekjes en de appel.

Geen opmerkingen: