10 juni 2013

Kalkoenfilet alla pizzaiola

4 personen     40 minuten
toegevoegd door Alyt
bron: Allerhande
  • 1 schaal kalkoenfilet à la minute (ca. 300 g)
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 1 zakje mozzarella (125 g, Ballarini), in plakken
  • 1 zak paprikamix (3 stuks: groen, rood en geel), in reepjes
  • 1 ciabatta, in sneetjes
  • lage ovenschaal (20 x 25 cm), ingevet
Verwarm de oven voor op 200°C
Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout.
Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de kalkoenfilet in 1 minuut per kant bruin en leg in de ovenschaal. Bestrooi met 1 tl oregano.
Fruit in dezelfde pan 2 tenen knoflook ca. 1 min. Voeg de tomaten toe. Druk ze met een spatel stuk en laat in 5 min. inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met de rest van de oregano, peper en zout.
Schep de saus over het vlees en verdeel de mozzarella erover.
Bak de kalkoenfilet 15-20 minuten in de oven.
Verhit ondertussen in een wok de rest van de olie. Bak de paprika in 4 min. beetgaar. Bak de laatste teen knoflook 1 min. mee. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de kalkoenfilet met de paprika en de ciabatta.

Geen opmerkingen: