10 juni 2013

Courgettefrittata

4 personen    45 minuten
toegevoegd door Alyt
bron: Allerhande
  • 4 el olijfolie
  • 100 g salami (vleeswaren), in dunne reepjes
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 1 courgette, in dunne plakjes
  • 6 eieren
  • 2 el Italiaanse kruiden (zakje à 20 g), fijngesneden
  • 100 g Hollandse geitenkaas, geraspt
  • 1 zak rucola (sla, 75 g)
  • lage ovenschaal
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de salami zachtjes knapperig. Schep de salami op keukenpapier en laat de reepjes uitlekken.
Bak de uiringen en courgette in het bakvet al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar.
Klop de eieren los met de kruiden, 50 g geitenkaas, zout en (versgemalen) peper naar smaak.
Verdeel het courgettemengsel in een lage ovenschaal en schenk het eimengsel erover.
Strooi de salami en de rest van de kaas erover.
Schuif de schaal op één richel onder het midden in de oven en laat de frittata in 25-30 minuten goudbruin worden.
Serveer de frittata in punten met een flinke toef rucola.
Lekker met grof vloervolkorenbrood.





Geen opmerkingen: