10 juni 2013

Aardappel-courgetteschotel met geitenkaas

4 personen     55 minuten
toegevoegd door Alyt
bron: Allerhande
  • 1 duo pak aardappelschijfjes (700 g)
  • 2 courgettes, in plakjes
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 1 zakje geraspte belegen geitenkaas (150 g)
  • 16 semi-gedroogde tomaten (potje 295 ml, AH Excellent), in stukjes
  • 4 eieren
  • 1 beker slagroom (250 ml)
  • ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg 350 g aardappel in de ovenschaal. Verdeel 1 courgette en 1 ui erover. Bestrooi met peper, zout en 75 g kaas.
Meng de tomaat met 2 el olie uit het potje en verdeel over de ovenschaal.
Leg daarop de rest van de aardappel en dek af met de rest van de ui en courgette.
Druk aan en bestrooi met peper en zout.
Klop de eieren los met de slagroom en peper en zout. Schenk over de aardappel en groente. Strooi de rest van de kaas erover.
Bak 40 minuten. Haal de gratin uit de oven en laat 4 min. rusten.
Lekker met rucola.

Geen opmerkingen: