29 oktober 2018

Risotto met venkel en worst

2 personen    40 minuten
Toegevoegd door Alyt
Bron: Jamie Oliver


  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 venkelknol, heel fijn gesneden
  • 1 1/2 el roomboter
  • 2 saucijsjes of runderworstjes
  • 200 gram risottorijst
  • 100 ml rode wijn
  • 600 ml kippenbouillon
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • handjevol hazelnoten, fijngehakt
Smelt de boter in een hoge pan. Voeg de ui en de venkel toe en bak op laag vuur. 
Haal het vlees uit het velletje van de saucijsjes en voeg het toe aan de ui en de venkel. Bak het vlees rul.
Voeg dan de risottorijst toe en bak dit mee tot de korrels wat glazig worden.
Voeg de rode wijn toe, roer goed door en laat de wijn verdampen.
Voeg daarna beetje bij beetje de kippenbouillon toe laat het mengsel eerst de bouillon opnemen voordat je een volgende scheut bouillon toevoegt.
Ga zo door tot de rijst gaar is. Ongeveer 20 minuten.
Meng de risotto met Parmezaanse kaas en hazelnoten. Dit kan ook aan tafel.

Geen opmerkingen: