6 oktober 2018

Volkoren penne met rode biet en geitenkaas

2 personen    30 minuten
Toegevoegd door Alyt
Bron: HelloFresh


  • 1 Conference peer
  • 250 gram rode bieten
  • 120 gram volkoren penne
  • 2 knoflooktenen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 20 gram pecannoten
  • 40 gram rucola
  • 75 gram verse geitenkaas
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 el balsamicoazijn
  • extra vierge olijfolie naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne.
Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer en rode biet in dunne parten.

Verdeel de peer en de rode biet over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven.

Kook ondertussen de penne 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd ondertussen  de kastanjechampignons in plakken en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de pecannoten grof.

Verhit de overige olijfolie in een wok op middelhoog vuur en bak de knoflook, gedroogde tijm en kastanjechampignons 4 - 5 minuten. Voeg de penne en 2 el kookvocht per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de rucola toen.

Verdeel de overige rucola over twee borden en schep de penne erop. Verdeel de peer, bieten en geitenkaas over de penne en garneer met de pecannoten. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Geen opmerkingen: