5 april 2016

Curry met gehaktballetjes (Kofta-curry)

4 personen    60 minuten
Toegevoegd door Alyt
Bron: Allerhande

  • 500 gr rundergehakt
  • 2 tl gemberpoeder (djahé)
  • 3 el paneermeel
  • zout
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 klein groen pepertje
  • 500 gr tomaten
  • 1 kleine groene paprika
  • 4 el olie
  • 2 el milde kerriepoeder
  • 2 tl ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 tl kaneel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 1 vleesbouillontablet
  • 3 dl water
  • chilipoeder
Gehakt, gemberpoeder, paneermeel, zout en ei door elkaar mengen. Tot ca. 20 kleine bolletjes rollen.
Ui pellen en snipperen. Pepertje wassen, in de lengte halveren, pitjes verwijderen en fijnhakken. Tomaten en paprika wassen en in stukjes snijden.
In een grote braadpan olie verhitten. Gehaktballetjes voorzichtig in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Uit pan nemen.
Aan bakvet ui, pepertje, kerriepoeder, ketoembar en kaneel toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kruidenmengsel al roerend ca. 3 minuten bakken.
Tomaten, paprika, tomatenpuree en 3 dl water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Ca. 10 zachtjes laten stoven, af en toe roeren.
Gehaktballetjes toevoegen en nog ca. 10 minuten zachtjes laten stoven.
Op smaak brengen met zout en chilipoeder.

Serveren met rijst, komkommersalade en mangochtuney.

Geen opmerkingen: