4 april 2016

Frittata met zoete aardappel en spinazie

4 personen    60 minuten
Toegevoegd door Alyt
Bron: Proef van de Keurslager

  • 250 gr chorizo, zonder vel, in blokjes gesneden
  • 3 zoete aardappelen
  • 6 eieren
  • 300 gr verse spinazie
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 2 el olijfolie
Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes, vermeng met 1 el olijfolie en rooster ze 30 minuten in de oven tot ze zacht en gaar zijn. Zet de oven niet uit.
Bak de blokjes chorizo in een wok. Voeg de spinazie toe en bak mee totdat deze geslonken is. Strooi de nootmuskaat erover.
Klop de eieren in een kom en meng de geraspte kaas erdoor. Meng het spinaziemengsel en de aardappelblokjes door het eimengsel.
Giet het geheel in een ingevette ovenschaal en zet die ongeveer 20 minuten in de nog warme oven totdat de frittata luchtig en goudbruin is.

Lekker met een frisse salade van bijvoorbeeld babyspinazie en cherrytomaatjes met een vinaigrette dressing.

Geen opmerkingen: