4 april 2016

Kipfilets met ananas (Ajam dan Nanas)

4 personen    30 minuten
Toegevoegd door Alyt
Recept van Conimex

  • 500 gr kipfilets (in repen gesneden)
  • 1 el maïzena
  • 3 el ketjap manis
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 mespunt djahé (gemberpoeder)
  • 1 mespunt kerrie Djawa
  • 1 el (arachide)olie
  • 3 à 4 schijven ananas (uit blik)
  • 2 dl kippenbouillon
  • 3 à 4 el ananassiroop (uit het blik)
  • 3 à 4 el droge sherry
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
Meng 1 tl maïzena met 1 el ketjap manis. Voeg er knoflookpoeder, djahé en kerrie aan toe. vermeng alles met de repen kipfilet.
Verhit de olie in een wok. Bak onder voortdurend omscheppen de repen kipfilets zolang tot ze wat kleur hebben gekregen.
Snijd de ananasschijven in stukjes. Snijd de paprika's in stukjes. Laat ananas en paprika even meebakken met de kip. Voeg vervolgens bouillon, ananassiroop en sherry toe, schep alles goed om en laat het geheel even zachtjes doorkoken.
Maak de rest van de maïzena aan met 2 el koud water. Schuif alle ingrediënten naar één zijde van de wok. Roer het maïzenamengsel door het vocht op de bodem. Laat er even de kook over komen. Roer de rest van de ketjap erdoor en warm de ingrediënten daarna nog even in de saus op.

Lekker met rijst.

TIP
Knoflookpoeder moet altijd voor het verhitten met de koude olie gemengd worden. Anders verbrandt het en krijgt het een bittere onaangename, smaak. U kunt het ook gelijk met andere (vochtige) ingrediënten aan de olie in de pan toevoegen. Als meer kruiden moeten worden toegevoegd, is het heel handig deze eerst te mengen met een beetje ketjap of sambal. Dit voorkomt niet alleen verbranding, maar is ook lekker.

Geen opmerkingen: