29 januari 2019

Havermoutpannenkoeken met banaan en kaneel

8 à 10 stuks    30 minuten
Toegevoegd door Alyt
Bron: Allerhande


  • 150 gram havermout
  • 1/2 tl zout
  • 2 rijpe bananen (in stukjes)
  • 2 middelgrote eieren
  • 250 ml Oatly haverdrank of melk
  • 1/2 tl kaneel
  • olie om in te bakken
  • 300 gram kokosyoghurt
  • vloeibare honing
  • frambozen (diepvries), ontdooid
Maal de havermout met het zout in een keukenmachine heel fijn. Dit duurt een paar minuten.
Klop de eieren los in een kom.
Voeg de eieren, stukjes banaan, haverdrank en kaneel toe aan de gemalen havermout en mix nog heel kort tot er een mooi pannenkoekbeslag is ontstaan.
Verhit telkens 1 tl olie in de koekenpan op hoog vuur en bak 2 à 3 pannenkoeken van ca. 10 cm doorsnee (American pancakes).
Bak de pannenkoeken in ca. 3 minuten goudbruin en gaar. Bak zo nog een aantal porties tot het beslag op is.
Serveer de pannenkoeken met een beetje honing, een schepje kokosyoghurt en frambozen.

Geen opmerkingen: