18 januari 2019

Noten-karamelkoek

20 porties   25 minuten   +30 minuten oventijd
Toegevoegd door Alyt
Bron: Allerhande


  • 100 gram blanke garneeramandelen
  • 100 gram ongezouten boter
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel of 100 gram amandelmeel
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl vanillearoma of 1 zakje vanillesuiker
  • 250 ml gecondenseerde melk (blikje 397 gram)
  • 150 gram gezouten notenmix
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine (hak ze fijn met een mes zodat ze wat grover blijven bij gebruik van amandelmeel). Smelt de boter in een steelpan.
Doe het zelfrijzend bakmeel (of amandelmeel), de gemalen amandelen en de fijne kristalsuiker in een kom. Voeg de gesmolten boter, het zout en het vanillearoma toe. Kneed tot een deegbal.
Bekleed een brownievorm (18 x 28 cm) met bakpapier en verdeel het deeg in een gelijkmatige laag over de bodem.
Bak 15 minuten in het midden van de oven.
Meng ondertussen in een kom de gecondenseerde melk met de notenmix.
Neem de koek uit de oven en verdeel het notenmengsel erover.
Bak nog 15 minuten in het midden van de oven.
Neem uit de oven, laat in 2 uren helemaal afkoelen en snijd in porties

Geen opmerkingen: