29 januari 2019

Pompoensoep

ca. 1,5 liter soep    35 minuten
Toegevoegd door Alyt
Bron: verspakket van AH


  • 1 flespompoen
  • 2 winterwortels
  • 1 appel
  • 1 perssinaasappel
  • 3 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • stukje gember
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 el olijfolie
  • 1 liter water
  • (cayenne) peper
Schil de pompoen. Halveer, verwijder de pitten en snij in stukjes.
Was de wortel en snij in stukjes.
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.
Schil de gember en hak een stukje ter grootte van 2 dobbelstenen fijn.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes.
Pers de sinaasappel.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotten, knoflook en gember 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de pompoen en de wortel toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep het mengsel af en toe om.
Voeg het water, bouillonblokjes, de appel en het sinaasappelsap toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng op smaak met (cayenne) peper.

Lekker met uitgebakken spekjes, reepjes gerookte zalm of gerookte kip en/of een topping van crème fraîche of ricotta.

Geen opmerkingen: