18 januari 2019

Maaltijdsalade met couscous, peer en blauwe kaas

2 personen   30 minuten
Toegevoegd door Alyt
Bron: HelloFresh


  • 2 rode uien
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 4 peren
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 120 gram volkoren couscous
  • 15 gram pistachenoten
  • 60 gram veldsla/rucola/babyspinazie
  • 75 gram Danablu
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el roomboter
  • 2 tl honing
  • 1 el zwarte balsamicoazijn
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • zout en peper
Kook 125 ml water per persoon voor de couscous en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grote champignons in kwarten. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer inclusief schil in partjes.
Meng op een bakplaat met bakpapier de champignons met de rode ui, de gedroogde tijm en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met zout en peper en bak 10 - 15 minuten in de oven.
Meng ondertussen de couscous met het kokende water in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
Hak de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pistachenoten, zonder olie, tot ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de partjes peer tot ze gaar zijn. Voeg halverwege de honing toe.
Maak ondertussen in een kleine kom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de groenten uit de oven en de dressing toe aan de saladekom met couscous en meng goed.
Laat dit mengsel even afkoelen en schep er voorzichtig de gemengde sla doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de salade op 2 borden, bestrooi met de Danablu en de pistachenootjes en garneer met de plakjes peer.

Geen opmerkingen: