18 januari 2019

Snijbonen met feta en pittige krieltjes

2 personen    15 minuten
Toegevoegd door Alyt
Bron: 24kitchen.nl


  • 350 gram voorgekookte krieltjes
  • 1/2 ui
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 takje rozemarijn
  • 400 gram snijbonen
  • 1/2 sjalotje
  • 1/2 teentje knoflook
  • 100 gram feta
  • 30 gram pijnboompitten
  • olie om in te bakken
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes rondom in circa 12 minuten goudbruin en krokant
Pel en snipper de ui. Halveer het pepertjes in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd het pepertje in halve ringen. Ris en snijd de rozemarijn fijn.
Voeg de ui, peper en de rozemarijn toe aan de aardappeltjes en bak circa 5 minuten mee.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Breng ondertussen in een hapjespan een laagje water met een beetje zout aan de kook.
Snijd de snijbonen in dunne reepjes en voeg toe aan het kokende water. Kook de snijbonen in circa 3 minuten beetgaar.
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg sjalot en knoflook toe aan de snijbonen.
Snijd de feta in blokjes.
Schenk eventueel een klein beetje water uit de pan en voeg de feta toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.
Verdeel de krieltjes en de snijbonen over 2 borden en bestrooi met pijnboompitten.

Geen opmerkingen: