3 november 2013

Kipfilet met vruchten uit de Römertopf

4 personen    120 minuten
Toegevoegd door Alyt

  • 4 kipfilets
  • zout, peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 nootjes gember, fijngesneden
  • 2 appels, in plakken
  • 4 schijven ananas, in stukjes
  • 1 kopje witte wijn
  • 4 plakjes ontbijtspek
Zet de Römertopf een kwartier in koud water, zodat de schaal het water op kan nemen.
Wrijf de kip in met zout en peper.
Leg onder in de Römetopf de plakken appel, de stukjes ananas en de stukjes gember.
Leg daarop de kipfilets en op elke filet een plakje spek. Bestrooi met paprikapoeder.
Giet tenslotte de wijn erbij.
Zet de schaal in een koude oven en verwarm dan de oven tot 220 graden Celsius. Wanneer de oven op temperatuur is de kipfilets nog 60 minuten braden en dan nog 10 minuten zonder deksel.
Braadvocht afgieten en er wat kookroom doorheen roeren.
Lekker met kerrierijst.

Geen opmerkingen: