3 november 2013

Zelfgemaakte verse tomatensoep

4 personen    45 minuten
Toegevoegd door Alyt

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 worteltje, in plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes
  • 750 g tomaten, in vieren
  • 25 g boter
  • 6 takjes peterselie
  •  2 tl tijm
  • 1 tl majoraan
  • 5 zwarte peperkorrels
  • 1 vleesbouillontablet
  • zout, peper
In soeppan boter smelten. Ui, wortel, bleekselderij en tomaten toevoegen.
Met deksel op de pan tomatenmengsel ca. 5 minuten zachtjes smoren.
Aan tomatenmengsel toevoegen: 2 takjes peterselie, tijm, majoraan, peperkorrels, bouillontablet en 1/2 liter water. Aan de kook brengen en met deksel op de pan ca. 15 minuten zachtjes laten koken.
In andere pan zeef hangen. Tomatenmengsel met vocht in zeef scheppen en met houten lepel erdoor wrijven.
Tomatensoep op smaak brengen met zout en peper.
De rest van de peterselie fijnsnijden en vlak voor het opdienen door de soep scheppen.

Variaties voor deze soep:
Een groentevulling toevoegen: doperwtjes, maïskorrels, taugé, dunne plakjes bleekselderij of wortel, prei in luciferdunne reepjes. Kook deze groente in de soep in ca. 5 minuten beetgaar.
Dunne reepjes ham of kipfilet (vleeswaar) zijn ook een lekkere vulling.
Of garneer de soep eens met fijngeknipte bieslook, fijngeknipte verse koriander, tuinkers, dunne ringetjes bosui of prei of wat alfafa.

Geen opmerkingen: