3 november 2013

Rookworst met Chinese kool en cashewnoten

4 personen    30 minuten
Toegevoegd door Alyt

  • 2 rookworsten, in reepjes gesneden
  • 1 Chinese kool, in repen gesneden
  • 150 g cashewnoten, ongezouten
  • 2 el sesamolie
  • 1 rode peper, zonder de zaadjes, fijngesneden,
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 bosje koriander, blaadjes grof gehakt
  • 250 g shiitake, fijngesneden
  • 3 el Thaise vissaus
  • sap van 2 limoenen
  • 50 g boter
Neem een wok en bak de rookworst in de sesamolie in 3 tot 4 minuten bruin. Voeg knoflook en peper toe en bak deze even mee.
Voeg daarna de uien, paprika en shiitake toe en bak het geheel goed door.
Voeg de boter toe en laat smelten.
Doe de Chinese kool erbij. Bak deze mee, schep alles goed door elkaar en blus af met de vissaus en het sap van de limoenen.
Doe er de cashewnoten bij en garneer met de gehakte koriander.
Lekker met rijst of eiernoedels.

Geen opmerkingen: