21 april 2014

Kip met pesto

2 personen    45 minuten
toegevoegd door Alyt
bron: http://www.puursuzanne.nl/2014/01/30/kip-pesto-by-dennis/
  • 2 kipfilets
  • 6 plakken katenspek
  • 2 el groene pesto
  • knoflookpoeder
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 250 gram champignons, gesneden
  • 1/4 courgette, in kleine blokjes
Verwarm de oven op 220 graden.
Smeer een ovenschaal in met olijfolie.
Leg de kipfilets verticaal op een snijplank en kerf ze 3 keer diep in, van boven naar beneden. Vul de kerven met groene pesto. gebruik ongeveer 1 el per kipfilet. Omwikkel elke kipfilet met 3 plakken katenspek.
Leg de kipfilet in de ovenschaal en verdeel de tomaatjes, champignons en courgette er omheen.
Bestrooi de inhoud van de ovenschaal met peper, zout en knoflook naar smaak. Besprenkel als laatste beide kipfilets met een beetje olijfolie.
Zet de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten tot de kipfilet goed gaar is.
Lekker met krieltjes gebakken in olijfolie met Italiaanse kruiden.


Geen opmerkingen: