21 april 2014

Rode bietjessalade met mousse van geitenkaas

4 personen    25 minuten
toegevoegd door Alyt
kerstrecept van Martijn en Tialda
  • 75 gram zachte geitenkaas, op kamertemperatuur
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 1 zakje veldsla (75 gram)
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 el frambozenazijn
  • 1 tl Franse mosterd
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 tl suiker
  • 4 gekookte bietjes, in dunne partjes
  • 3 el pecannoten, fijngehakt
  • 2 el gedroogde cranberry's
Prak de geitenkaas fijn met een vork. Klop de slagroom stijf met een mixer. Spatel de geitenkaas door de slagroom en voeg naar smaak peper toe. Zet deze mousse tot gebruik in de koelkast.
Klop een dressing van de olie, azijn, mosterd, knoflook en suiker. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de veldsla en de bietjes over 4 borden. Besprenkel met de dressing en schep op elk bord 3 quenelles (langwerpige balletjes) geitenkaasmousse. Gebruik voor de quenelles 2 dessertlepels en doop die zo nu en dan in heet water. Dan glijden de quenelles er mooi vanaf.
Bestrooi de salade met pecannoten en cranberry's

Geen opmerkingen: