toegevoegd door Alyt
kerstrecept van Martijn en Tialda
- 75 gram zachte geitenkaas, op kamertemperatuur
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 1 zakje veldsla (75 gram)
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 el frambozenazijn
- 1 tl Franse mosterd
- 1/2 teentje knoflook, geperst
- 1/2 tl suiker
- 4 gekookte bietjes, in dunne partjes
- 3 el pecannoten, fijngehakt
- 2 el gedroogde cranberry's
Klop een dressing van de olie, azijn, mosterd, knoflook en suiker. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de veldsla en de bietjes over 4 borden. Besprenkel met de dressing en schep op elk bord 3 quenelles (langwerpige balletjes) geitenkaasmousse. Gebruik voor de quenelles 2 dessertlepels en doop die zo nu en dan in heet water. Dan glijden de quenelles er mooi vanaf.
Bestrooi de salade met pecannoten en cranberry's
Geen opmerkingen:
Een reactie posten